ÜNAL HUKUK BÜROSUNDA AİLE HUKUKU AÇISINDAN VERİLEN HİZMETLER
Ünal Hukuk Bürosu olarak uzun yıllardır uzman kadromuzla Aile Hukuku alanında boşanma davaları takip edilmekte ve neticelendirilmektedir.
BOŞANMA KAVRAMI :Boşanma, ölüm, gaiplik, cinsiyet değişikliği ve hükümsüzlük halleri gibi, evliliği sona erdiren sebeplerden birinin gerçekleşmesi halidir.
ANLAŞMALI BOŞANMA DAVASI AVUKATI
Kanun koyucu, en az bir yıl sürmüş ise, eşlerin birlikte başvurması ya da bir eşin diğerinin davasını kabul etmesi halinde anlaşmalı boşanma davası görülebilir. Anlaşma boşanma davasının kabulü için taraflar; malvarlığı bölüşmesi, ortak çocuk var ise velayetin hangi tarafta kalacağı, diğer tarafın ortak çocukla görüşeceği günlerinde belirlendiği bir protokol hazırlanarak Aile Mahkemesi’ne Boşanma Avukatı aracılığıyla başvurulabilirler. Anlaşmalı Boşanma Protokolünde yer alması gereken hususların iyice belirlenebilmesi ve sonrasında herhangi eksiklik gerçekleşmemesi açısından sürecin boşanma avukatı tarafından yürütülmesinde fayda vardır. Anlaşmalı boşanma davalarında bir diğer önemli husus da tarafların bizzat duruşmada bulunması gerekliliğidir.
ÇEKİŞMELİ BOŞANMA DAVASI AVUKATI
Ankara Çekişmeli Boşanma Avukatı ile cekişmeli boşanma süreci açısından en önemli hususlardan biri Kanunda yer alan hukuki boşanma sebeplerinin doğru bir belirlenmesidir. Boşanma davası açılırken öne sürülecek boşanma nedenleri doğru seçilmelidir. Zira; bazı boşanma nedenlerinde dava açılması belli sürelere bağlanmıştır. Bu nedenle; özellikle çekişmeli boşanma davalarında boşanma avukatına başvurulması önem arz eder. Meydana gelebilecek olası hak kayıpları doğru, etkili ve hızlı bir şekilde boşanma davası sürecini atlatmak ancak boşanma avukatı ile mümkün olacaktır. Nitekim; boşanma davasının maddi sonuçlar doğuran bir dava olduğu da göz önüne alındığında hak ihlallerinin önlenmesi adına boşanma avukatı yardımı alınmasında fayda vardır.
BOŞANMA DİLEKÇESİNDE BULUNMASI GEREKEN UNSURLAR
Boşanma dilekçesinde boşanma sebeplerini kanıtlayacak deliller eklenerek davada boşanma sebebi olan dayanağın belirtilmesi gerekmektedir. Boşanma dilekçesi hazırlanırken görevli ve yetkili mahkemenin de doğru olarak yer almalıdır. Aksi takdirde boşanma davası bakımından zaman kaybı ortaya çıkabilecektir. Dilekçe de boşanma sebebi, velayet, nafaka, tazminatkonuları yer almalıdır. Bu hususların doğru bir şekilde dilekçe de belirtilmesi ancak Boşanma Avukatlarının yardımıyla olabilmektedir. Ankara’da da boşanma avukatı olarak hukuk büromuz hizmet vermektedir. Aksi halde; dilekçe de eksiklikler bulunması sebebiyle zaman kayıpları yaşanmakta ve boşanma sürecinin taraflar açısından manevi olarak zorlu bir süreç olduğu da gözetildiğinde Boşanma Avukatlarından hukuki destek alınmasını tavsiye ederiz.
BOŞANMA AVUKATLARI TARAFINDAN BOŞANMA DAVALARINDA TALEP EDİLEN ÜCRETLER
Boşanma davalarında yargılama giderleri ve vekalet ücreti olmak üzere iki tür masraf ortaya çıkmaktadır. Ayrıca; davanın kaybedilmesi halinde karşı tarafın avukatına ödenecek karşı vekalet ücreti de söz konusu olabilmektedir.
Türkiye Barolar Birliği yıllık olarak avukatlık asgari ücret tarifesi adında bir cetvel yayınlar ve bu cetvelde avukatlara tavsiye niteliğinde davalara göre değişken özellikteki asgari tutarları belirler. Ankara’da Boşanma avukatı olarak Hukuk Büromuzda her bir boşanma davasının iş yüküne göre tarafımızca en uygun ücretler belirlenmektedir.
Sonuç olarak; her ne kadar Boşanma avukatı tutulması zorunlu olmasa da, boşanma sürecinin etkili ve hızlı bir şekilde yürütülmesinde her ilde olduğu gibi Ankara boşanma avukatlarının da birçok hususta hukuki bilgi verdiği bir gerçektir.
Boşanma davaları ile ilgili sormak istediğiniz tüm soruları bizimle iletişime sorabilirsiniz. Ankara’da en çok tavsiye edilen boşanma avukatı olan ünal hukuk bürosu ile sizde çözüme kavuşabilirsiniz. Tel: 0312 434 47 26 – 312 430 85 59 bu numaralardan bizleri arayarak bizlere ulaşabilirsiniz.
Boşanma Davaları Sıkça Sorulan Sorular
- Boşanma davası dilekçesi nasıl yazılır ?
- Anlaşmalı boşanma dilekçesi nasıl yazılır ?
- Boşanma davası dilekçesi nasıl yazılır ?
- Boşanmada mal paylaşımı nasıl yapılır ?
- Boşanma davalarında avukat ücreti nelerdir?